De techniek van Domintell

Duurzaamheid en energiebesparing bij stijgende energie-
kosten worden basisvoorwaarden in de vraag naar woning-
bouw. De intelligente techniek van Domintell zorgt voor
een slimme woning door verschillende apparaten met
elkaar te verbinden.

Download de Domintell Catalogus

Download de Brochure Residentieel

Download de Brochure Hotels

Home_vector_web

Het protocol

Domintell is gebaseerd op een wereldwijd erkende RS485-bus: een industriële standaard die bekend staat om zijn snelheid en betrouwbaarheid.

Deze bus wordt gebruikt om de communicatie tussen de modules toe te passen. Met de ethernet module kan over IP het open Domintell protocol geïntegreerd worden met andere protocollen en is de installatie via internet benaderbaar te maken.

Configuratie

Domintell is configureerbaar door de gebruiker, als die dat wenst. Het configuratieprogramma is gratis. De meest complexe scenario’s zijn mogelijk en het gebruik is zo eenvoudig als ‘drag & drop’.

Domintell investeert voortdurend in ontwikkeling van nieuwe technologieën. Domintell is een echt open systeem: er zijn RS232-, USB- en ethernet-interfaces beschikbaar voor externe systemen.

Geïntegreerd systeem

Domintell is een geïntegreerd systeem. Concreet betekent dit dat alle touchscreens en bedieningspanelen gelijk zijn. Ze werken op alle apparaten: de gebruiker zet ze naar eigen behoefte in. Er is geen bedieningspaneel dat speciaal is voorbehouden voor één bepaalde actie.

Of het nu gaat om het regelen van het licht, het bedienen van de radio of het instellen van de verwarming: alle functionaliteiten kunnen onder één knop worden geprogrammeerd. De knop kan ook vervangen worden door een ethernetverbinding afkomstig van een ander systeem. Dit ontwerp geeft het Domintellsysteem een toegevoegde waarde die de meest complexe scenario’s mogelijk maakt en garant staat voor optimaal programmeergemak.

Toepassingen

De toepassingen van Domintell zijn eindeloos.
Hieronder een aantal voorbeelden.

De Domintell installatie regelt alle verlichting in huis. Het geeft de mogelijkheid om diverse lichtscènes te sturen.

 • Het uitschakelen van alle verlichting met één knop bij het verlaten van de woning. Deze kan met een timer-functie worden ingesteld zodat er tijd is om de woning te verlaten.
 • Als het uitschakelen van verlichting wordt vergeten, gaat deze automatisch uit na een tijd die is ingesteld.

De Domintell installatie regelt het geluid in de woning.

 • Wekdienst door het geluidsvolume van de favoriete muziek geleidelijk te laten toenemen. De verlichting maakt dezelfde beweging.
 • Alle programma’s zijn in elk vertrek van de woning te beluisteren.

De Domintell installatie regelt de temperatuur in huis. Het geeft de mogelijkheid om diverse temperatuurzones te sturen.

 • Als er in een deel van de woning op bepaalde momenten niemand aanwezig is, wordt de temperatuur automatisch verlaagd.
 • Bij terugkeer van vakantie kan op afstand de verwarming van de woning aangezet worden.
 • Als de openhaard in de woonkamer aan is, zal de rest van de woning ook optimaal verwarmd blijven.

De Domintell touchscreens en bedieningspanelen beheren de woning. Of het nu gaat om verlichting, klimaat, audio of veiligheid.

 • Met de zogenaamde volgerfunctie geeft het touchscreen of bedieningspaneel aan als men de verlichting is vergeten uit te schakelen of als de garagedeur open is blijven staan.
 • Vanuit de touchscreens kan afgeweken worden van de programmering. De gebruiker blijft baas over zijn Domintellsysteem.
 • Het touchscreen geeft de beelden door van de Domintell videofoon of van externe bewakingscamera’s.

Domintell geeft de mogelijkheid om langer zelfstandig te blijven wonen. Het systeem biedt uitgebreide functionaliteiten voor minder valide mensen.

 • Bewegingssensoren bewaken de activiteit in huis. Bij een abnormaal gebrek aan beweging kan een bericht verstuurd worden naar familie, buren, verzorgingspersoneel etc.
 • Verlichting gaat met bewegingssensoren aan bij aanwezigheid en uit bij afwezigheid.

De Domintell videofoon waarborgt de veiligheid van de woning.

 • Als er aan de deur wordt gebeld, is het beeld van de bezoeker op alle Domintell-schermen te zien.
 • Het scherm even aanraken volstaat om met de bezoeker te kunnen praten.
 • De muziek gaat automatisch uit, zodat de bezoeker goed verstaanbaar is.

De Domintell installatie is op afstand te beheren via tablet of smartphone overal ter wereld.

De Domintell installatie werkt optimaal en daarmee energiebesparend. Apparaten zijn alleen in functie als het nodig is. Dit kan allemaal geprogrammeerd worden in de Domintell installatie. De touchscreens geven feedback over het energieverbruik zodat er proactief gehandeld kan worden.

 Heeft u interesse en wilt u graag een offerte ontvangen?